Parochiekerk Sint-Martinus

Gemeente Wetteren
Deelgemeente Massemen
Straat Dorpsplein
Locatie Dorpsplein zonder nummer (Wetteren)

Dorpsplein zonder nummer, Wetteren (Oost-Vlaanderen)

Georiënteerde dorpskerk voorheen met omringend ommuurd kerkhof, ingeplant aan de zuidwestzijde van het landelijke dorpsplein, thans met tegenover de westgevel liggend kerkhof aangelegd in 1949-1950.

Beschrijving

De volledige Sint-Martinuskerk is beschermd als monument; de bescherming is de uitbreiding van de bescherming uit 1936 van de toren en het koor. De onmiddellijke omgeving is beschermd als landschap. In 2001 werd de Sint-Martinuskerk en zijn omgeving beschermd als dorpsgezicht.

Waarden

De bescherming als monument van de toren en het koor van de Sint-Martinuskerk te Massemen wordt uitgebreid tot het gebouw in zijn geheel omwille van het algemeen belang.