Kasteel Château du pont of Brughuis

Gemeente Lievegem
Deelgemeente Lovendegem
Straat Koning Leopoldstraat
Locatie Koning Leopoldstraat 25, Koning Leopoldstraat 26, Koning Leopoldstraat 27, Koning Leopoldstraat 28, Koning Leopoldstraat 29 (Lievegem)
Alternatieve naam Kasteeldomein Brughuis; Kasteeldomein Château du pont; Kasteeldomein Château Appensvoorde; Kasteeldomein Château du Pont d'Appensvoorde; Kasteeldomein Cedar Castle

Kasteeldomein Appensvoorde

Koning Leopoldstraat 25-29, 26-28, Lievegem (Oost-Vlaanderen)

Kasteel Appensvoorde werd gebouwd omstreeks 1772 en verbouwd tot het huidige neoclassicistisch kasteeltje in 1844 naar ontwerp van de Gentse architect Louis Minard. Het kasteel en de bijgebouwen zijn ingeplant in een landschapspark met overbrugde vijver, langs de straatkant afgesloten door een muur en hekken.