Herberg De Gouden Leeuw

Beschrijving

Hoogstraat nr. 37/ Vijverstraat. Voormalige 19de-eeuwse herberg "De Gouden Leeuw", uitgebaat onder diverse namen tot 1977. Later opgesplitst waarbij het nr. 39 verbouwd wordt. Op dit hoekperceel is in de middeleeuwen de "Meulevyver", ook gekend als "Stedevyver" of "Hoogstraatvijver", aangelegd (cf. Vijverstraat), dit ten

Hoogstraat 37 (Tielt)
Voormalige 19de-eeuwse herberg "De Gouden Leeuw", uitgebaat onder diverse namen tot 1977. Later opgesplitst waarbij het nummer 39 verbouwd wordt. Hoekpand van twee bouwlagen met afgeschuinde hoektravee onder schilddak. Geprofileerde houten kroonlijst. Sobere bepleisterde en witgeschilderde neoclassicistische lijstgevel. Twee natuurstenen treden. Lage rechthoekige kelderopeningen zijde Vijverstraat. Bijgebouw langs de Vijverstraat. Verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak met sporen van zwartbakstenen plint.