Vastgesteld bouwkundig erfgoed

't Kasteeltje

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

ID
77822
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/77822

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Eclectisch kasteeltje met oude kern met torentje vermoedelijk opklimmend tot begin 16de eeuw, mogelijk van circa 1525. Het kasteeltje op L-vormige plattegrond is vrij diep ingeplant met een voortuin en imposante Ginkgo biloba of Japanse notelaar, van de straat afgesloten door fraaie ijzeren hekken tussen gietijzeren zuilen.Aanduiding van

Is de vaststelling van

Landhuis 't Kasteeltje

Noordstraat 15 (Maldegem)
Eclectisch kasteeltje met oude kern met torentje vermoedelijk opklimmend tot begin 16de eeuw, mogelijk van circa 1525. Het kasteeltje op L-vormige plattegrond is vrij diep ingeplant met een voortuin en imposante Ginkgo biloba of Japanse notelaar, van de straat afgesloten door fraaie ijzeren hekken tussen gietijzeren zuilen.

Is de omvattende vaststelling van

Japanse notenboom bij 't Kasteeltje

Noordstraat 15 (Maldegem)
De als monument beschermde Ginkgo biloba (Japanse notenboom) staat in de voortuin van het landhuis ‘t Kasteeltje. Deze zeldzame boomsoort had op het moment van de inventarisatie een stamomtrek van 420 cm. Het is een vrouwelijk exemplaar dat jaarlijks nootjes produceert. De boom behoort vermoedelijk tot de oudste Ginkgo’s in Vlaanderen, de oudste gekende exemplaren van Ginkgo biloba zijn nagenoeg allemaal vrouwelijke exemplaren.