Straat Ingelandgat, Wilderoosstraat
Locatie Ingelandgat 29, Wilderoosstraat 110 (Gent)

Herenhuis met bijgebouwen

Ingelandgat 29, Wilderoosstraat 110, Gent (Oost-Vlaanderen)

Herenhuis (voormalig woonhuis van dokter Guislain, 1797-1860) met 19de-eeuwse lijstgevel, in dezelfde stijl uitgebreid in 1903 door architect E. Van Hoecke-Peeters. De bijgebouwen, een koetshuis en een aanbouwsel gelegen Wilderoosstraat 110, zien uit op een geplaveide binnenplaats en zijn opgetrokken uit bak- en hardsteen in een eclectische stijl.

Beschrijving

Burgerhuis (voormalig woonhuis van Dr. Guislain, 1797-1860) met 19de-eeuwse lijstgevel, in dezelfde stijl uitgebreid in 1903 door architect E. Van Hoecke-Peeters.