Eenheidsbebouwing Lac aux Dames

Beschrijving

Koning Ridderdijk nrs. 68 t.e.m. 72. Z.g. "LAC AUX DAMES". Eenheidsbebouwing met dertig appartementen naar ontwerp van architect Maurice Denève (Westende); in 1953 gebouwd tussen het gelijknamige zwembad en de Koning Ridderdijk. Gele baksteenbouw van drie bouwlagen op arduinen plint. Geritmeerd gevelparement met onder meer rechte, overkragenende en verspringende kroonlijst, brede rechthoek

Koning Ridderdijk 68-71, 72 (Middelkerke)
Eenheidsbebouwing met dertig appartementen naar ontwerp van architect Maurice De Nève, uit 1953. Gele baksteenbouw van drie bouwlagen op arduinen plint. Geritmeerd gevelparement met onder meer rechte, overkragende en verspringende kroonlijst, brede rechthoekige erkers, vensterregisters en deuren in geprononceerde omlijstingen, afgeronde hoektravee.