Maria's huis

Beschrijving

Nr. 9 : Z.g. "Maria's huis", vlg. cartouche boven deur. Enkelhuis van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, mechanische pannen) met dakkapel (afgewolfd zadeldak), van 1922 vlg. gevelsteen tussen de uitgelengde consoles van de kroonlijst; n.o.v. architect L. Neyrinck. Baksteenbouw met gebruik van natuursteen voor plint (arduin), sluitstenen van de getoogde muuropeningen en

Maria's huis

Onze Lieve Vrouwstraat 9 (Nieuwpoort)
Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakkapel, van 1922 volgens gevelsteen tussen de uitgelengde consoles van de kroonlijst; naar ontwerp van architect L. Neyrinck. Lijstgevel met linker risaliet van twee traveeën uitlopend op dakvenster dat door bedaking en imitatievakwerk refereert naar de stijl van de Normandische landhuizen.