Beschrijving

Sint-Franciscusstraat nr. 32. Art-decogetint burgerhuis uit jaren 1930, gesigneerd door architect A. Devreese (Oostende). Breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen op souterrain onder zadeldak. Bakstenen gevelparement met verschillende metselverbanden; gecementeerd aan plint, banden en erker; in borstweringen met florale art-decomotieven. Rechtertravee met driezijdige erker, doorgetr

Burgerhuizen

Sint-Franciscusstraat 30-32 (Oostende)
Art-decogetint burgerhuis uit jaren 1930, gesigneerd door architect A. Devreese. Breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen op souterrain onder zadeldak. Links woonhuis uit jaren 1980, in plint gesigneerd "M. Molleman architect" als eigentijdse interpretatie van en goed aansluitend bij art-deco-inslag van het burgerhuis.