Kasteel 't Couthof

Beschrijving

Het kasteel ’t Couthof, gebouwd als zomerverblijf in 1763, wordt omgeven door een 19de-eeuws landschapspark, getypeerd door de landschappelijke vijver, graslanden, visuele assen en her en der verspreide tuinornamentiek en -meubilair en gebouwen.

Kasteeldomein 't Couthof

Couthoflaan 31, 50 (Poperinge)
Het kasteel ’t Couthof, gebouwd als zomerverblijf in 1763, wordt omgeven door een 19de-eeuws park in landschappelijke stijl, getypeerd door een vijver, graslanden, visuele assen en her en der verspreide tuinornamentiek en -meubilair en gebouwen.

Is de omvattende vaststelling van

Houten barak hospitaal Couthof

Canadaweg (Poperinge)
Houten barak uit de Eerste Wereldoorlog gelegen binnen het domein van het neoclassicistische kasteel 't Couthof, aan de kant van de Canadaweg.

Neogotische bakstenen arcade in kasteeldomein 't Couthof

Gravendreef (Poperinge)
Gebouwd als oriëntatiepunt midden een doolhof van levende hagen, samen met bos van loof- en dennenbomen, aangelegd in 1860-1870 door baron Jules Joseph Thimothee Mazeman.