Kasteel Wulfsdonk

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalig zogenaamd "Kasteel Wulfsdonk", later "Zamans Kasteel", heden buitenverblijf van graaf R. Lippens in een landelijk gelegen kasteelpark met vijver, resten van de vroegere walgrachten en bijbehorende dreven waaronder een noordelijke toegangsdreef vertrekkend aan de Moervaart en verder Etbosdreef genaamd. Van belang als in oorsprong laat-middeleeuws omgracht kasteelgoed.

Restanten van het Kasteel Wulfsdonk

Terwesttragel 2 (Moerbeke)
Voormalig Kasteel Wulfsdonk, later Zamans Kasteel, heden buitenverblijf in een landelijk gelegen kasteelpark met vijver, resten van de vroegere walgrachten en bijbehorende dreven. Van belang als in oorsprong laatmiddeleeuws omgracht kasteelgoed. Van het Zamans kasteel bleef enkel het sierlijke ijzeren toegangshek met aansluitend hekwerk aan twee uitgewerkte hardstenen hekpijlers bewaard.

Wordt opgevolgd door