Beschrijving

Nr. 1. Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen, geheel omgeven door populieren; oprit naar woonhuis afgezoomd met kastanjelaars; willekeurige schikking van gebouwen rondom een deels verhard, deels begraasd erf; moestuin achter de woning. Ten N. van erf, boerenhuis van zeven trav. + twee trav. r.opkamer en één bouwl. onder deels mank zadeldak (mechanische pannen), in kern opklimmend t

Linseledreef 1 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen, geheel omgeven door populieren; oprit naar woonhuis afgezoomd met kastanjelaars; willekeurige schikking van gebouwen rondom een deels verhard, deels begraasd erf; moestuin achter de woning. Ten noorden van erf, boerenhuis van zeven traveeën + twee traveeën met rechts opkamer en één bouwlaag onder deels mank zadeldak (mechanische pannen), in kern opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw. Links van woning, voormalig bakhuis. Rechts van boerenhuis, voormalig wagenhuis.