Herenhuis Hof ten Damme met interieur

Gemeente Beveren
Straat Hoog-Kallostraat
Locatie Hoog-Kallostraat 4 (Beveren)

Herenhuis Hof ten Damme met tuin

Hoog-Kallostraat 4, Beveren (Oost-Vlaanderen)

Gerestaureerde herenwoning uit de tweede helft van de 18de eeuw, op de plaats van het fort van Kallo uit de 14de eeuw. Ontpleisterde voorgevel van vijf traveeën één bouwlaag + deurtravee, afgedekt door een zadeldak met dakkapel boven de tweede travee.

Het Hof ten Damme, met inbegrip van het interieur, is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: “Het ‘Hof ten Damme’ met inbegrip van het interieur, is beschermd als monument op grond van het architectuurhistorisch belang als voorbeeld van toepassing van laatbarokke architectonische vormentaal bij een naar volume eerder bescheiden herenwoning van het niet stedelijke type.”

Waarden

Het Hof ten Damme, met inbegrip van het interieur, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde