Broeders Maristenpark

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Vroegere parktuin van de broeders Maristen, in 2002 door de West-Vlaamse Intercommunale ingericht tot openbaar park waar streekeigen groen centraal staat. De uitvoering van het project werd toevertrouwd aan David Lannoo.

Broeders Maristenstraat (Pittem)
Restant van een privaat park uit de eerste helft van de 19de eeuw met bewaarde niervormige vijver en kunstmatig beekje met pomp. In 1895 omgevormd tot tuin van de broeders Maristen met Lourdesgrot ter hoogte van de voormalige ijskelder en kruisbeeld in betonrustiek op rotsimitatie,. Slechts enkele oudere bewaarde parkbomen, onder meer een imposante witte paardenkastanje.. Sinds 2002 in gebruik als openbaar park.

Wordt opgevolgd door