Feestzaal Onze Kring

Gemeente Diksmuide
Deelgemeente Diksmuide
Straat Wilgendijk
Locatie Wilgendijk 31 (Diksmuide)

Wilgendijk 31, Diksmuide (West-Vlaanderen)

Wilgendijk nr. 31. Feestzaal zogenaamd "ONZE KRING" cf. inscriptie, n.o.v. architect Jozef Viérin (Brugge) van 1920, jaarsteen "1921". Tijdens het interbellum gebruikt als bibliotheekzaal, toneelzaal en zelfs cinemazaal. Gaat terug op een vrije katholieke school, in 1884 opgericht als de "School van de Deken", in de volksmond "<italic>De Tap</italic>" genaamd. Verdween echter ca. 1910 met

Beschrijving

Wilgendijk nr. 31. Feestzaal zogenaamd "ONZE KRING" cf. inscriptie, n.o.v. architect Jozef Viérin (Brugge) van 1920, jaarsteen "1921". Tijdens het interbellum gebruikt als bibliotheekzaal, toneelzaal en zelfs cinemazaal. Gaat terug op een vrije katholieke school, in 1884 opgericht als de "School van de Deken", in de volksmond "De Tap" genaamd. Verdween echter ca. 1910 met