Historische hoeve

Beschrijving

Pieter Verhaeghestraat nr. 38. Dieper in gelegen historische hoeve, ten oosten van de straat, met vrij gaaf bewaarde 19de-eeuwse bestanddelen. Op de Ferrariskaart (1770-1778) afgebeeld als omwalde hoeve met drie losstaande volumes. Site weergegeven op het primitief kadasterplan (ca. 1835), bestaande uit drie volumes U-vormig gegroepeerd rondom erf. De Atlas der Buurtwegen (1844) toont deze

Historische hoeve

Pieter Verhaeghestraat 38 (Kuurne)
Dieper in gelegen historische hoeve, ten oosten van de straat, met vrij gaaf bewaarde 19de-eeuwse bestanddelen. Op de Ferrariskaart (1770-1778) afgebeeld als omwalde hoeve met drie losstaande volumes. Site weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1835), bestaande uit drie volumes U-vormig gegroepeerd rondom erf.