Sint-Christoffelkapel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige zogenaamd "Sint-Christoffelkapel", thans "Protestantse Tempel". Eertijds Sint-Christoffelkapel van het godshuis der volders. Ingenomen als capucijnenklooster en kerk in 1589-90. Uitbreiding van de gebouwen in 1613. Bouw van een nieuwe kerk in 1632. Laatst genoemde na de Franse revolutie ingericht als magazijn en sedert 1816 protestantse tempel.

Brabantdam, Sint-Kristoffelstraat 1 (Gent)
Voormalige Sint-Christoffelkapel van het godshuis der volders, gebouwd in 1632 als een bak- en zandstenen gebouw in overgangsstijl laat-gotische renaissancestijl. Na de Franse revolutie werd het gebouw ingericht als magazijn en sedert 1816 protestantse tempel. De plattegrond ontvouwt een eenbeukige kerk van vijf traveeën en een vlak afgesloten koor.

Wordt opgevolgd door