Kattebergmolen

Beschrijving

Doornikserijksweg z.nr. (recht tegenover nr. 155) Voormalige Korenmolen, gelegen op de Katteberg, z.g. "KATTEBERGMOLEN" uit 1780. Molenhuis gesloopt in 1952 voor geplande (niet uitgevoerde) wegverbreding. Voorheen, standaardmolen op torenkot. Thans is enkel het voetstuk bewaard. DEVLIEGHER L., Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen, De molens van West-Vlaanderen, deel 9, Tielt, 1984, p. 27

Houten windmolen Kattebergmolen

Doornikserijksweg 155A (Kortrijk)
Bewaard rond torenkot van de in 1952 grotendeels gesloopte houten staakmolen Kattebergmolen of Lonckes molen. Dit molenrestant is gelegen op de heuvel “Katteberg”, ten oosten van de gewestweg Kortrijk-Doornik. De vroegere koren- en oliemolen op molenberg stond op een hoogte van 62,5 meter en kon dus genieten van een zeer goede windvang.