Residentie Rogier Palace

Beschrijving

* Rogierlaan nr. 42-46. Zogenaamde "RESIDENTIE ROGIER PALACE", handels- en appartementsgebouw, type residentie, met inslag van de z.g. "Beaux-Arts"-stijl", naar ontwerp van architect Jean Gobin (Oostende) van ca. 1927. Eén van de eerste hoogbouwen met appartementen te Oostende. In 1987 verbouwing van gelijkvloerse verdieping tot winkelruimte door de tijdelijke associatie Studio Antonio Cit

Appartementsgebouw Residentie Rogier Palace

Rogierlaan 42-46 (Oostende)
handels- en appartementsgebouw, type residentie, met inslag van de "Beaux-Arts"-stijl", naar ontwerp van architect Jean Gobin (Oostende) van circa 1927. Eén van de eerste hoogbouwen met appartementen te Oostende. In 1987 verbouwing van gelijkvloerse verdieping tot winkelruimte door de tijdelijke associatie Studio Antonio Citterio (Milaan) en Werner De Bondt (Antwerpen). Vrij monumentaal pand afwijkend van de doorsnee-architectuur in de straat. Gevelopstand van vier traveeën, vier bouwlagen, entresol en een attiekverdieping; parement van simili.