Goed ter Mote

Beschrijving

Goed ter Motestraat nr. 37. Historische hoeve met 18de-eeuwse kern z.g. "Goed ter Mote", bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen bedaking en gegroepeerd rond een verhard erf met notelaar.Op de Ferrariskaart (1770-1778) worden drie volumes zonder omwalling weergegeven, op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1847) aangeduid als hoeve met opperhof cf. weergave van omwald w

Historische hoeve Goed ter Mote

Goed ter Motestraat 37 (Anzegem)
Historische hoeve met 18de-eeuwse kern zogenaamd "Goed ter Mote", bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen bedaking en gegroepeerd rond een verhard erf met notelaar. Erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek. Ten noorden het woonhuis met vernieuwd parement, bewaard klokkentorentje met open stoel. Ten zuiden stalvleugel met muurkapel met Mariabeeld in oostelijke zijpuntgevel, voorgelegen verdiepte mestvaalt. Ten westen dubbele dwarsschuur gedateerd met jaaranker "1829" en aansluitend wagenhuis.