Hoeve met losse bestanddelen Oud Ridderhof

Beschrijving

Gaversstraat nr. 104. Historische hoeve z.g. "Oud Ridderhof" (recente naamgeving). Afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met U-vormige opstelling. Op de Atlas der Buurtwegen (1849) afgebeeld als hoeve met losse bestanddelen U-vormig gegroepeerd en bestaande uit vermoedelijk woonhuis, stalvleugel, schuur en bakhuisje. Nu met alleen resterend noordelijk georiën

Gaversstraat 104 (Deerlijk)
Historische hoeve "Oud Ridderhof" (recente naamgeving). Afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met U-vormige opstelling. U-vormig gegroepeerd en bestaande uit vermoedelijk voormalig woonhuis, stalvleugel, schuur en bakhuisje. Nu met alleen resterend noordelijk georiënteerd boerenhuis van vier ongelijke traveeën en verbouwde stalvleugel. Voorts verscheidene grote recente loodsen. Deels gekasseide erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers. Deels onderkelderd woonhuis gedateerd "1732". Ten zuidoosten, kleine veldkapel.