Station Kortemark

Beschrijving

Stationsplein nr. 2. Station van Kortemark, daterend uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920. Geschiedenis. Op 11 mei 1858 wordt te Kortemark een laag station opengesteld en dit betekende een omwenteling voor de arme gemeente. Eén week voordien was de spoorlijn Lichtervelde-Veurne ingehuldigd. Aanvankelijk is de lijn Lichtervelde-Veurne een private uitbating (de mu

Station Kortemark

Stationsplein 2 (Kortemark)
Station van Kortemark, daterend uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920. Rode baksteenbouw, gebruik van blauwe hardsteen voor sierelementen, de dorpels en tussendorpels van de vensters en voor de aanzetstenen, de omlijstingen van de plaatsnaam en voor de aflijning van de plint. Elkaar kruisende schilddaken (rode mechanische pannen), met de voor deze stationsarchitectuur typische wolfseinden, aflijnende gootlijsten en windborden op consoles.