Herberg De Drie Grachten met gedenkplaat

Beschrijving

Drie Grachten nr. 1. Herberg "DE DRIE GRACHTEN" bij de brug van Drie Grachten. Wederopbouwachitectuur uit de jaren 1920. Aan de straat, eenvoudig huis van anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak. Achtergelegen lage stallingen en nutsgebouwen. Zowel de naam van de herberg als de in 1951 aangebrachte gedenkplaat verwijzen naar de strategische waarde van de brug van de Drie Grachten en na

Drie Grachten 1 (Lo-Reninge)
Wederopbouwarchitectuur uit de jaren 1920. Aan de straat, eenvoudig huis van anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak. Achtergelegen lage stallen en nutsgebouwen. Zowel de naam van de herberg als de in 1951 aangebrachte gedenkplaat verwijzen naar de strategische waarde van de brug van de Drie Grachten en naar het heldhaftig gedrag van de 'onbekende Zouaaf'.