Gedenkteken

Beschrijving

Gross Geraulaan z.nr. Gedenkteken opgericht naar aanleiding van de uitbouw van de Europawijk in de jaren 1965-1975, begrensd door de Sint-Janstraat ten noorden, de Ringlaan ten oosten, de Felix D'hoopstraat ten zuiden en de Europalaan ten westen. Wijk genoemd naar de naoorlogse 'Europese gedachte' waarachter de stad zich schaart om de mogelijkheid van een nieuw conflict tussen Europese lan

Gedenkteken

Gross Geraulaan (Tielt)
Gedenkteken opgericht naar aanleiding van de uitbouw van de Europawijk in de jaren 1965-1975, begrensd door de Sint-Janstraat ten noorden, de Ringlaan ten oosten, de Felix D'hoopstraat ten zuiden en de Europalaan ten westen. Geplaatst op rondpunt in doodlopend deel van de straat, centraal in gemetst cirkelvormig bakstenen muurtje dat gevat is tussen twee grote natuurstenen consoles met gliefen. Natuurstenen plaat met kaart van Europa en opschrift "EUROPAWIJK", slecht zichtbaar door hoge begroeiing.