Beschrijving

Torhoutsestraat nr. 42. Verzorgde burgerwoning van 1899 gebouwd door de landbouwersfamilie Devisschere. Aan de straatzijde, verhard voorland in functie van parkeermogelijkheid voor het in de woning ondergebrachte postkantoor. Het voorland is aan beide zijden afgebakend door een halfhoge bakstenen muur met ezelsrug. Bakstenen woonhuis van het dubbelhuistype, afgedekt met een zadeldak met zw

Torhoutsestraat 42 (Oostkamp)
Verzorgde burgerwoning van 1899. Bakstenen woonhuis van het dubbelhuistype, afgedekt met een zadeldak met zwarte mechanische pannen. Arduinen plint. Licht getoogde openingen in geriemde omlijstingen van een meer oranje baksteen. In 1954 gebouwd kapelletje, ontworpen door de Brugse architect Joseph Priem. Pijlerkapel van donkerrood-bruine baksteen bekroond door simili fronton en zadeldakje met Vlaamse pannen.