Modernistische dokterswoning

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 26. Modernistische dokterswoning naar verluidt n.o.v. architect R. Lernout (Geluwe) van 1930-1931; interieur en achterliggende tuin - verlengstuk van de architecturale vormgeving -, n.o.v. A. Lernout, broer van de architect. Kubistische villa met garage en nutsgebouwtje r. Variërend volumespel met rechth. blokken van één à drie bouwl. onder platdak. Baksteenarchitectuur met grijsbeschilderde

Wervikstraat 26 (Wervik)
Kubistische villa met garage en nutsgebouwtje rechts. Variërend volumespel met rechthoekige blokken van één à drie bouwlagen onder plat dak.

Wordt opgevolgd door