Onze-Lieve-Vrouwekapel, ook kapel van de Gavers genoemd

Beschrijving

Halewijnstraat z.nr. op de hoek met de Limnanderstraat. Z.g. Onze-Lieve-Vrouwekapel in de volksmond ook kapel van de Gavers genoemd. Gelegen in de sociale woonwijk "Gavers" tussen de Wielsbekestraat en de Gaverbeek. De kapel is gebouwd in 1986-1987 op vraag van de wijkbewoners. Staat in een parkje met enkele banken omgeven door haagbeuk en

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Halewijnstraat (Oostrozebeke)
Gelegen in de sociale woonwijk "Gavers" tussen de Wielsbekestraat en de Gaverbeek. De kapel is gebouwd in 1986-1987 op vraag van de wijkbewoners. Staat in een parkje met enkele banken omgeven door haagbeuk en beplant met meerdere bomen waaronder een treurwilg en een linde. Roze baksteenbouw boven een roodbakstenen plint en onder half, overstekend schilddak (zwarte, mechanische pannen) gedragen door twee betonnen zuiltjes.