Vroeg 19de-eeuwse boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Koning Boudewijnstraat nr. 44. Dieper in gelegen, gaaf bewaarde vroeg 19de-eeuwse boerenarbeiderswoning. Volume reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (ca. 1835). Vermoedelijk werd de woning later verhoogd met één bouwlaag cf. bouwsporen en vlechtingen in zijpuntgevels. Fraai dubbelhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw op ge

Boerenarbeiderswoning

Koning Boudewijnstraat 44 (Kuurne)
Dieper in gelegen vroeg-19de-eeuwse boerenarbeiderswoning. Volume reeds weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1835, vermoedelijk werd de woning later verhoogd met één bouwlaag. Bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak. Rechts, dieper in gelegen voormalige vlasschuur.