Hoeve Crocodillehof

Beschrijving

Nr. 4. Z.g. .Crocodillehof". Oorspronkelijk dubbel omwalde hoeve met losse opstelling van gebouwen rondom gebetonneerd neerhof; ten W., XX-boerenhuis (bungalow) op nog deels omwalde terp, bereikbaar via bakstenen boogbrug; ten Z. en N., zichtbepalende stallingen en dwarsschuur; N.O.oprit geflankeerd door kleine veldkapel; gelegen ten Z.W. van het kanaal Veurne-Lo. Witgekalkt, bakstenen kapelletj

Hoeve Crocodillehof

Crocodillewedstraat 4 (Veurne)
Oorspronkelijk dubbel omwalde hoeve met losse opstelling van gebouwen rondom gebetonneerd neerhof; ten westen, 20ste-eeuws boerenhuis (bungalow) op nog deels omwalde terp, bereikbaar via bakstenen boogbrug; ten zuiden en ten noorden, zichtbepalende stallingen en dwarsschuur; noordoostelijke oprit geflankeerd door kleine veldkapel; gelegen ten zuidwesten van het kanaal Veurne-Lo.