Rijkswachtgebouw

Beschrijving

Kerkstraat nr. 153. Voormalig Rijkswachtgebouw, gebouwd op een stuk grond rechttegenover het station in 1885-1887 en sindsdien nog steeds in gebruik. Het vorige rijkswachtgebouw op de Botermarkt (huidige Manitobaplein) moet in de jaren 1870 verdwijnen voor de oprichting van een nieuw marktplein met een overdekte markt (architect Hellemans, Brussel). Roodbakstenen gebouw onder leien zadeldak, geb

Rijkswachtgebouw

Kerkstraat 155 (Blankenberge)
Voormalig rijkswachtgebouw, gebouwd op een stuk grond recht tegenover het station in 1885-1887 en sindsdien nog steeds in gebruik. Roodbakstenen gebouw onder leien zadeldak, gebouwd in neogotische stijl, losstaand in kleine tuin. Getypeerd door getrapte zijgevels en middenrisaliet van de voorgevel, die geflankeerd worden door ronde pinakeltjes en in de voorgevel bekroond door een zittende leeuw.