Gedenkteken

Beschrijving

Bevrijdingslaan z.nr. Gedenkteken voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers en de opgeëisten (Eerste en Tweede Wereldoorlog). Heldenmonument opgericht in 1952, na gunstig advies gegeven door de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen in 1951. Uitvoering door Lattenist (steenkapper, Avelgem) en F. Kieckens (decorateur, Aalst).Monument, bestaande uit een dubbele trede va

Gedenkteken

Bevrijdingslaan (Avelgem)
Gedenkteken voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers en de opgeëisten (Eerste en Tweede Wereldoorlog). Heldenmonument opgericht in 1952. Uitvoering door Lattenist (steenkapper, Avelgem) en F. Kieckens (decorateur, Aalst). Monument, bestaande uit een dubbele trede van blauwe hardsteen, sokkel van groengrijze breuksteen en muur van witte natuursteen met overkragende kroonlijst.Voorstelling van de overwinningsgodin met zwaard en palmtak geflankeerd door soldaten en een arbeider die in de verte kijken.