Parochiekerk Sint-Amandus: orgel

Gemeente Deinze
Straat Kerkstraat
Locatie Kerkstraat zonder nummer (Deinze)

Parochiekerk Sint-Amandus

Kerkstraat zonder nummer, Deinze (Oost-Vlaanderen)

Gelegen te midden van een deels met bakstenen en deels met betonplaten ommuurd kerkhof, met toegang tussen vierkante bakstenen pijlers. Volgens de legende werd een eerste, houten kerkje opgericht door de Heilige Amandus in de 12de eeuw. Huidige bakstenen kerk gebouwd in 1861-62 naar ontwerp van Ch. 't Kindt.

Typologieorgels
Dateringtweede kwart 19de eeuw

Beschrijving

De bescherming omvat het orgel door F. Loret-Vermeersch van de parochiekerk Sint-Amandus van Zeveren.

Waarden

Het orgel in de Sint-Amanduskerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: