Laatclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Felix D'hoopstraat nr. 22. Laatclassicistisch herenhuis, samen met het naastgelegen herenhuis nr. 20 opgetrokken volgens kadaster in 1847 voor Karolus of Charles Hoste, graanhandelaar uit Tielt. Na zijn faillissement wijkt Hoste in 1859 uit naar Brussel en wordt het pand verhuurd. In 1885 gebeurt de verkoop van het "schoon woonhuis van twee stagiën met afhangselen, groensel- en lus

Felix D'Hoopstraat 22 (Tielt)
Laatclassicistisch herenhuis, samen met het naastgelegen herenhuis nummer 20 opgetrokken volgens kadaster in 1847 voor Karolus of Charles Hoste, graanhandelaar uit Tielt. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Op uiterst linkse muurpenant, natuurstenen gedenkplaat geplaatst in 1989 op initiatief van de heemkundige kring De Roede van Tielt ter ere van enkele voormalige bewoners.