Parochiekerk Sint-Niklaas

Gemeente Steenokkerzeel
Deelgemeente Perk
Straat Tervuursesteenweg
Locatie Tervuursesteenweg (Steenokkerzeel)

Tervuursesteenweg zonder nummer, Steenokkerzeel (Vlaams-Brabant)

Gebouw van zandsteen met 12de-eeuwse romaanse toren, schip in 1853 verbreed met neogotische zijbeuken, transeptarm uit de 14de en de 16de eeuw en classicistische zuidsacristie van 1786, gedeeltelijk geruimd ommuurd kerkhof.

Beschrijving

De rangschikking als monument van het koor, de toren, de kruisbeuk en de twee sacristieën van de Sint-Niklaaskerk te Perk, is uitgebreid tot het ganse gebouw.

Waarden

De rangschikking als monument van het koor, de toren, de kruisbeuk en de twee sacristieën van de Sint-Niklaaskerk wordt uitgebreid tot het gebouw in zijn geheel omwille van het algemeen belang.