Beschermd monument

Parochiekerk Sint-Niklaas

Beschrijving

De rangschikking als monument van het koor, de toren, de kruisbeuk en de twee sacristieën van de Sint-Niklaaskerk te Perk, is uitgebreid tot het ganse gebouw.

Waarden

De rangschikking als monument van het koor, de toren, de kruisbeuk en de twee sacristieën van de Sint-Niklaaskerk wordt uitgebreid tot het gebouw in zijn geheel omwille van het algemeen belang.

Is de bescherming van

Tervuursesteenweg zonder nummer (Steenokkerzeel)
Gebouw van zandsteen met 12de-eeuwse romaanse toren, schip in 1853 verbreed met neogotische zijbeuken, transeptarm uit de 14de en de 16de eeuw en classicistische zuidsacristie van 1786, gedeeltelijk geruimd ommuurd kerkhof.