Hoeve Schellevliet

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Brugse Steenweg nr. 34. Hoeve z.g. "Schellevliet", in 2002 in renovatie met gedeeltelijke afbraak van het boerenhuis. Historische hoeve met losstaande bestanddelen reeds aangeduid op kaart van P. Pourbus (1561-1571). Huidige hoevegebouwen zijn 19de-eeuws cf. configuratie op Atlas der Buurtwegen (1845). Opmerkelijke ligging van de hoeve, cf. ongeveer even ver van de vier parochiekerken van Groot-

Hoeve Schellevliet

Brugse Steenweg 34 (Zuienkerke)
In 2002 in renovatie met gedeeltelijke afbraak van de boerenwoning. Historische hoeve met losse bestanddelen al aangeduid op kaart van P. Pourbus 1561-1571. Huidige hoevegebouwen zijn 19de-eeuws met nieuwe ingang met hek tussen bakstenen pijlers. Losse verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken in U-vorm opgesteld rond onverhard erf.

Wordt opgevolgd door

Hoeve Schellevliet