Handelshuis

Beschrijving

Nr. 38. Handelshuis met eclectische inslag uit de jaren 1920 (fig 102). Dubbelhuis van vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, donkere mechanische pannen). Rode sierbaksteen op arduinen plint. Gevelritmering d.m.v. lijsten en casementen van witte sierbaksteen; getrapt dakvenster boven de deurtrav. Drieledige houten winkelpui onder gietijzeren I-balk; uitsparende, verdiepte deur op

Handelshuis

Roeselaarsestraat 38 (Moorslede)
Handelshuis met eclectische inslag uit de jaren 1920. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Rode sierbaksteen op arduinen plint. Gevelritmering door middel van lijsten en casementen van witte sierbaksteen; getrapt dakvenster boven de deurtravee. Drieledige houten winkelpui onder gietijzeren I-balk; uitsparende, verdiepte deur op bordes, typisch afgeronde beglazing met dito bovenlicht.