Herenhuis: linkerdeel

Geografisch pakket Gent

Beschrijving

Het linkerdeel van dit herenhuis is beschermd als monument. Op het moment van de bescherming was het pand opgesplitst in twee afzonderlijke woningen, waardoor het gebouw in twee delen is beschermd.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de architectuurhistorische waarde van het pand als volgt werd gemotiveerd: "als deel van het 18de-eeuwse herenhuis van 1776, samen met nummer 20, met behouden korfboogvormige poort."

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, beschermingsdossier DO000657, Plotersgracht 22: huis, advies KCML (1981).

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde

Herenhuis

Plotersgracht 24 (Gent)
Herenhuis van twee bouwlagen en zes traveeën met een zadeldak en een bepleisterde gevel van 1776. Oorspronkelijke grote korfboogvormige poort in de tweede travee, afgedekt met zandstenen druiplijst met venster, deur en bovenlicht met glas in lood.