Weeshuis Heilige Engelbewaarder

Straat Sint-Clarastraat
Locatie Sint-Clarastraat 48 (Brugge)

Sint-Clarastraat 48, Brugge (West-Vlaanderen)

Achterin gelegen gebouw van tien traveeën + links poortgebouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddaken (Vlaamse pannen). Voormalig 19de-eeuws weeshuis zogenaamd "H. Engelbewaarder" heden complex van administratieve gebouwen.

Beschrijving

Nr. 48. Achterin gelegen gebouw van tien trav. + l. poortgebouw van twee trav en twee bouwl. onder schilddaken (Vlaamse pannen). Voormalig XIX-weeshuis z.g. "H. Engelbewaarder" heden complex van administratieve gebouwen.1853: oprichten van het gebouw, toen palend aan de Hemelsdale-abdij, t.b.v. verlopen meisjes.1875: bouwen van kapel in neogotisch