Hoekhuis met trapgevel

Geografisch pakket Gent

Dit hoekhuis met trapgevel is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de architectuurhistorische waarde van het pand als volgt werd gemotiveerd: "als uitzonderlijk 16de-eeuws hoekpand met voortrapgevel, overkragende bovenverdieping en heiligennis."

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, beschermingsdossier DO000657, Plotersgracht 26: huis, advies KCML (1981).

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde

Plotersgracht 30 (Gent)
Hoekhuis in traditionele bak- en zandsteenbouw met twee bouwlagen en drie traveeën brede voorgevel met trapgevel met 7 trappen en topstuk, opklimmend tot de 16de eeuw. Zijgevel van drie traveeën en voorzien van een gevelniskapel. Twee later aangebouwde traveeën werden naar ontwerp van Monique Stoop uit 1980 vervangen door een nieuwbouwinvulling in postmodernistische stijl.