Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Iepersteenweg nr. 65. Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve uit de jaren 1920. Als site iets dieper in met losse bestanddelen in deels gedempte achtvormige omwalling reeds weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Iets ten zuidoosten van de huidige site zijn de restanten van de omwalling van de vooroorlogse site in het landschap nog waar te nemen.

Wederopbouwhoeve

Iepersteenweg 65 (Houthulst)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve uit de jaren 1920. Als site iets dieper in met losse bestanddelen in deels gedempte achtvormige omwalling reeds weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Iets ten zuidoosten van de huidige site zijn de restanten van de omwalling van de vooroorlogse site in het landschap nog waar te nemen. Geelbakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken U-vormig rondom onverhard erf opgesteld.