Beschrijving

Lampernissestraat nr. 8. Historische hoeve, licht achterin gelegen aan de noordzijde van de Lampernissestraat. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) met een vierkante omwald erf met daarop drie gebouwen, en ten oosten van dat erf, één losstaand volume. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) is de bebouwing op het omwalde (opper)hof geëvolueerd tot een gesloten U-vorm. Tot

Lampernissestraat 8 (Diksmuide)
Historische hoeve, licht achterin gelegen aan de noordzijde van de Lampernissestraat. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) met een vierkante omwald erf met daarop drie gebouwen, en ten oosten van dat erf, één losstaand volume. Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) is de bebouwing op het omwalde (opper)hof geëvolueerd tot een gesloten U-vorm. Tot op vandaag is de constellatie opperhof (met boerenhuis en bakhuis) en het niet omwalde neerhof (met stalling en schuur) nog herkenbaar, doch de omwalling is gedempt.