Leerlooierij 't Leerhuys

Beschrijving

Nr. 35. Z.g. "'t Leerhuys" cf. voormalige functie als leerlooierij en ca. XIX c ook gebruikt als maalderij en pakhuis; sinds 1975 ingericht als cultuurcentrum met vergaderzalen en tentoonstellingsruimte. Diep hoekhuis (in de knik van de rooilijn) van drie + één trav. en drie bouwl. onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen), gebouwd in 1873.Verankerde, bakstenen lijstgevel,

Groeninge 35 (Brugge)
Diep hoekhuis (in de knik van de rooilijn) van drie + één travee en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak, gebouwd in 1873. Verankerde, bakstenen lijstgevel, afgeboord door geprofileerde, houten kroonlijst; dakvenster met puntgevel, oorspronkelijk het laadluik, zie de nog aanwezige hijshaak boven de middentravee. Voorts licht getoogde vensters onder strek, beluikt op de begane grond.