Beschrijving

Nr. 8. Meerledige hoeve met U-vormige opstelling van de gebouwen rondom een onverhard erf; vermoedelijk oorspronkelijk omwald, te oordelen naar rest van wal ten N. Ten N. van erf, boerenhuis van oorspronkelijk zes trav., o.m. een l.opkamertrav + vijf trav. en één bouwl. onder gebogen zadeldak (n // straat, mechanische pannen) met overstekende rand op houten modillons. In kern opklimmend tot XVII

Waaienburgstraat 8 (Alveringem)
Meerledige hoeve met U-vormige opstelling van de gebouwen rondom een onverhard erf; vermoedelijk oorspronkelijk omwald, te oordelen naar rest van wal ten noorden. Ten noorden van erf, boerenhuis van oorspronkelijk zes traveeën, onder meer een opkamertravee links + vijf traveeën en één bouwlaag onder gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met overstekende rand op houten modillons. In kern opklimmend tot de 18de eeuw, blijkbaar versteend (?) in 1843. Ten oosten, stalling; ten westen dwarsschuur.