Minderbroederskerk

Besluiten

Parochiekerk Sint-Vincentius en omgeving, Minderbroederskerk, woning en kapel der Zusters van Liefde

De Minderbroederskerk is beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische waarde van de kerk als volgt gemotiveerd: als voorbeeld van neogotische kerkelijke architectuur uit het derde kwart van de 19de eeuw. De motivering van de historische en artistieke waarde van het interieur klinkt als volgt: interieur met reminiscenties aan de zogenaamde Troubadourgotiek.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000716, geografisch pakket Eeklo (VAN DEN BOSSCHE H., 1983).

De Minderbroederskerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Minderbroederskerk

Markt 27 (Eeklo)
Achterin gelegen voormalige kapel van het minderbroedersklooster of klooster van de paters franciscanen-recolletten, wederopgericht in 1866 op initiatief van Karel Stroo (1793-1873) in zijn woning en tuin aan de zuidzijde van de Markt.

Is de omvattende bescherming van

Orgel kloosterkerk Minderbroeders

Eeklo (Eeklo)
In deze nieuwe minderbroederskerk (1868) werd in 1873-1875 een nieuw orgel gebouwd door P.A. van Dinter (Maaseik).