Beschrijving

Rooiveldstraat nr. 103. Kleine, begin 19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen rondom een begraasd erf, toegankelijk via een lange, overharde dreef ten westen van de toegang naar kasteel "Rooiveld" (cf. nr. 107); de bomen langs deze dreef zijn begin 2007 gerooid. Ondanks de nabijheid van het kasteel heeft de hoeve nooit deel uitgemaakt van de eigendommen van de adellijke f

Rooiveldstraat 103 (Oostkamp)
Kleine, begin 19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen rondom een met gras begroeid erf, toegankelijk via een lange, overharde dreef. Het boerenhuis dateert van circa 1800. Het onverhard erf is toegankelijk via een ijzeren hekken tussen twee kleine, witgeschilderde betonnen paaltjes. IJzeren waterpompje. Lage schuur, deels met houten beplanking. Stal tegenover het woonhuis.