Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Neerkouter nr. 4. Aan de straat gelegen hoeve uit de jaren 1920 bestaande uit imposante cichorei-ast, aangesloten op het woonhuis ten noorden en stalvleugel ten oosten met naastgelegen nieuwe loods. Westelijke erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek.Woonhuis, dubbelhuis van rode baksteen onder pannen zadeldak, traveeën gemarkeerd door lisenen. Rechthoekig

Neerkouter 4 (Zwevegem)
Hoeve uit de jaren 1920 bestaande uit imposante cichorei-ast met aangesloten woonhuis van rode baksteen onder pannen zadeldak met losstaande stalvleugel en nieuwe loods. Erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek. Woonhuis, dubbelhuis van rode baksteen onder pannen zadeldak, traveeën gemarkeerd door lisenen. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-balken en onder strek met arduinen aanzet- en sluitstenen, vernieuwd schrijnwerk.. Ast, veelvuldig verankerd volume van rode baksteen met golfplaten zadeldak.

Wordt opgevolgd door