Beschrijving

Nr. 25. Oorspronkelijk omwalde, meerledige hoeve (cf. rest van wal ten N.O. van huis) met L-vormige opstelling van de gebouwen, zonder specifiek erf, midden weilanden. Sterk aangepast boerenhuis bestaande uit een haaks aanbouwsel onder gebogen zadeldak, uit XIX-XX, en een ouder woongecleelte van vier trav. + twee trav. r.opkamer en één bouwl. onder gebogen zadeldak (Vlaamse pannen), hoger opgetr

Oerenstraat 25 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde, meerledige hoeve (zie rest van wal ten noordoosten van huis) met L-vormige opstelling van de gebouwen, zonder specifiek erf, midden weilanden. Sterk aangepast boerenhuis bestaande uit een haaks aanbouwsel onder gebogen zadeldak, uit 19de-20ste eeuw, en een ouder woongedeelte van vier traveeën + twee traveeën met rechts opkamer en één bouwlaag onder gebogen zadeldak. Grotendeels tot stallingen omgevormde dwarsschuur.