Herenhuis rococo-inslag

Beschrijving

Nr. 34-36. Herenhuis met rococo inslag. Huidig uitzicht resp. van 1756, 1841, 1863 en XX. Uitzicht ca. 1841: lage l.vleugel van drie trav. onder zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen) + lage poorttrav. + r.vleugel met lijstgevel van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen), van 1756 vlg. bewaarde gevelsteen. L.venster gewijzigd tot deur in 1841. Vernieuwingen naar a

Herenhuis

Noordstraat 34-36 (Veurne)
Herenhuis met rococo inslag. Huidig uitzicht respectievelijk van 1756, 1841, 1863 en 20ste eeuw. Uitzicht circa 1841: lage linker vleugel van drie traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) + lage poorttravee + rechter vleugel met lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), van 1756 volgens bewaarde gevelsteen.