Godezonne Farm Cemetery

Beschrijving

In de tuin van ‘Godezonne Farm’ werd een begraafplaats aangelegd in de periode februari - mei 1915. Na de oorlog werd de begraafplaats uitgebreid door de concentratie van 59 graven uit de slagvelden ten noorden en oosten van Kemmel. Zodoende liggen er nu 79 militairen begraven. Het ontwerp van de begraafplaats is het werk van W.H. Cowlishaw. Godezonne Farm Cemetery is een kleine, rechthoekige begraafplaats, met een oppervlakte van ca. 765m², aangelegd in 2 niveaus, met het ‘Cross of Sacrifice’ (type A1) als centraal verbindingspunt. Het offerkruis staat op een bakstenen verhoog, geflankeerd door trapjes. De begraafplaats wordt omgeven door een bakstenen muur, afgedekt met witte natuursteen, aangelegd in verschillende niveaus. De toegang wordt gevormd door een smeedijzeren hek, in een stuk voormuur die hoger is en afgewerkt is met witte natuursteen. Bij de toegang staat het opsc

Kriekstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen ten noordoosten van Kemmel. Het ontwerp van deze kleine begraafplaats is het werk van W.H. Cowlishaw. De ommuurde begraafplaats met witte grafstenen is in twee niveaus aangelegd, met het ‘Cross of Sacrifice’ als centraal verbindingspunt. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen, bloemperken en struiken.