Samenstel van poortgebouw en stadswoning

Beschrijving

Nr. 1. Samenstel van poortgebouw van één/drie trav. en twee bouwl. + diephuis van twee trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), XVII-gevels. Tweede bouwl. van bijgebouw wellicht in XIX d-XX a toegevoegd. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1985 n.o.v. Groep Planning (Brugge). Verankerde, bakstenen geelbeschilderde tuitgevel met schouderstukken en aanpalende lijstgevel op

Sint-Gilliskerkstraat 1 (Brugge)
Samenstel van poortgebouw van één/drie traveeën en twee bouwlagen + diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), 17de-eeuwse gevels. Tweede bouwlaag van bijgebouw wellicht in het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw toegevoegd. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1985 naar ontwerp van Groep Planning (Brugge).