Hoeve met gesloten opstelling

Beschrijving

Aan de straat gelegen hoeve met gesloten opstelling, naar verluidt daterend van ca. 1760 en alsdusdanig aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Voorgesteld is een hoeve bestaande uit drie losstaande bestanddelen. Met herkenbare configuratie weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846).Hoeve bestaande uit al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder zadeldaken

Is de omvattende vaststelling van

Hoeve met kapel

Poeldries 13 (Zwevegem)
Hoeve met gesloten opstelling, naar verluidt daterend van circa 1760. Hoeve bestaande uit bakstenen bestanddelen onder zadeldaken. Erftoegang gemarkeerd door 18de-eeuws poortgebouw met nokgebint met onderliggend schaargebint en aansluitend 19de-eeuwse stalvleugel. 18de-eeuwse dubbele dwarsschuur. Bij de erfoprit, kapel toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van Victorie, opgericht in 1862. Bakstenen kapel op halfrond grondplan met puntgevel geflankeerd door pilasters.